Syksyn keskeltä Kankahilla -14 kesäleirin muistoihin!

Näin syksyn pimeyden ja kylmyyden keskellä on hyvä palata kesään ja fiilistellä kesäleirin muistoja!
Vietimme Kalevala-aiheista Kankahilla -14 kesäleiriämme heinä-elokuun taitteessa kauniissa Rismalahden niemessä Salonsaaressa Asikkalassa. Leiri oli yhteinen ystävälippukuntamme Vuosaaren Vesipääskyjen kanssa ja meitä oli yhteensä leirillä noin 70, joten menoa ja meininkiä riitti.

kankahilla_1

Johtajat laittamassa ruokakatosta pystyyn. Katos suojasi hyvin sateelta!

Seikkailijat ja tarpojat lähtivät innokkaina leirille maanantaina 28.7. Leiripaikalla heitä odotti Kalevan henkilöt ja leiri starttasi maailman synnystä sotkan munasta. Ensimmäinen leiripäivä sujui leiripaikkaa rakennellessa ja telttoja pystytellessä. Illalla päästiin myös leikkimään tutustumisleikkejä ja katsomaan kun jou jou Joukahainen yritti räpätä Väinämöistä suohon. Väinämöinen kuitenkin voitti, joten Joukahaisen ei auttanut muu kuin luvata siskonsa Väinämöiselle vaimoksi. Sisko Aino ei siihen suostunut, vaan ui karkuun.

kankahilla_2

Seikkailijat ja tarpojat seuraavat innoissaan Joukahaisen ja Väinämöisen räppi-battlea.

kankahilla_4

Väinämöinen lähti soutamalla Ainon perään.

Tiistaina luvassa oli kanoottien upotusta, maitolaatikkoesterataa ja erilaisia heittolajeja, esimerkiksi mölkkyä ja tikanheittoa. Pääsimme myös tutustumaan lisää Kalevalan hahmoihin. Pohjolan akka oli aikamoinen komentelija kun laittoi kuorimaan perunoita ja tiskaamaan, Lemminkäisen paperitollojen ampuminen pillillä oli siistiä ja Kullervo höpisi omiaan ja oli hankala saada kiinni! Illalla rentouduimme perinteisellä partiolaisten iltanuotiolla.

kankahilla_3

Iltanotskilla kisailtiin! Montako viinirypälettä suuhun mahtuu?

Keskiviikkona suuntasimme haikille, jossa ohjelmassa oli kävelyn lisäksi muun muassa pärrän tekoa, musiikin kuuntelua ja laulamista samaan aikaan sekä rinkkalautan tekoa. Ukkonen vähän säikytteli taustalla, mutta hyvin meni siitä huolimatta. Yötä oltiin leirissä ja torstaiaamuna käytiin vielä etsimässä kylmiä rasteja.

kankahilla_5

Valmiina lähetemään uimaan! Saimme nauttia leirillä helteestä ja uitua tuli melkein joka päivä.

Torstaina myös sudenpennut saapuivat leiriin. Sillä välin kun he laittoivat telttoja pystyyn ja tutustuivat Kalevalan hahmoihin, seikkailijat ja tarpojat uivat, saunoivat ja nauttivat kasvonaamioista haikin jälkeen. Iltapäivällä askartelimme kaikki yhdessä leirimerkkiä helmistä ja illalla seurasimme miehuuskokeita. Sen jälkeen seikkailijat ja tarpojat viettivät omaa valvomisiltaansa rantasaunalla.

kankahilla_8

Kaikki leiriläiset valmiina illan spektaakkeliin.

Perjantaina aamupäivä meni rastirataa kiertäessä ja tekemistä oli aina mattojen kudonnasta rosvopaistikuopan kaivamiseen. Iltapäivällä valmistelimme illalla vietettäviä Pohjolan neidon ja Seppä Ilmarisen neidon häitä.

kankahilla_6

Seppä Ilmarinen ja Pohjolan neito sanoivat tahdon. Kuvassa myös bestmanina toiminut Joukahainen ja pappina Väinämöinen.

Lauantaina leirissämme vieraili hevonen, jolla halukkaat pääsivät ratsastamaan. Lisäksi kävimme uimassa ja melomassa, talloimme perunajauhosta tehdyssä mömmössä ja vastailimme tietovisassa Kalevala-aiheisiin kysymyksiin. Iltapäivällä selvisi että Sampo on ryöstetty ja siitä seurasi vauhdikas suihkupullosota! Kun sota oli sodittu, Kalevalan ja Pohjolan väet tekivät sovun ja pääsimme viettämään iltaa nuotiolla. Nuotioillan jälkeen oli luvassa sudenpentujen leirikaste, jossa kuljettiin silmät sidottuna. Yöllä puolestaan seikkailijat ja tarpojat herätettiin omaan leirikasteeseensa pelastamaan maailmaa Pohjolan akan tekemältä pimeydeltä. Hyvin meni ja maailma pelastui!

kankahilla_9

Heppa vierailulla leirissä.

Sunnuntaina lähdimme pakkailun jälkeen kotimatkalle. Kiitos kaikille mukana olleille huikeasta leiristä!

2014-08-02 20.58.45

Leirinjohtajat Suvi ja Hanna kiittävät kaikkia mahtavasta leiristä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s