Sudenpentujen partiotaitokilpailu Ulda 4.10.

Ulda_supekisaPartiotaitokilpailu Ulda pidettiin Rastilan ulkoilualueella lauantaina 4.10. Kilpailuun osallistui Saseista vartio Liito-oravat. Kilpailussa oli lähtörastin lisäksi 10 muuta rastia. Tapasimme lauantaina klo 8.40 Rastilassa Karavaanikujan kääntöpaikalla, josta lähdimme kulkemaan kohti Rastilan uimarannalla sijaitsevaa lähtöä. Lähdöstä saimme alueen kartan sekä paperin, johon keräsimme leimoja rasteilta. Leimoja sai rasteilta vain, jos koko vartio osasi käyttäytyä kohteliaasti. Lähdön yhteydessä oli lähtörasti, jossa tehtävänä oli rakentaa puujalat käyttäen apuna sahaa ja vasaraa. Vaikka vartio ei ollut koskaan sahannut tai naulannut, se onnistui erittäin hyvin.

Uimarannalta vartio jatkoi matkaa kohti ensimmäistä rastia, jossa vartion tehtävänä oli tunnistaa kasveja ja eläimiä puihin ja kasveihin kiinnitetyistä lapuista. Vartio sai suoritettua rastin nopeasti tekemällä yhteistyötä. Luontorastilta matka jatkui kohti toista rastia, jossa vartion tehtävänä oli miettiä , paljonko rinkka painaa, montako kuulaa on purkissa ja mikä on kahden puun välinen etäisyys. Rastin viimeisenä tehtävänä oli mitata 1.1 litraa vettä käyttäen eri kokoisia kulhoja. Kolmannella rastilla vartion tehtävänä oli kattaa pöytä. Vartion mielestä rasti oli helppo, sillä se sai rastin suoritettua kahdessa minuutissa. Neljännellä rastilla vartio pääsi harjoittelemaan kiljumista. Tällä rastilla tehtävänä oli kiljua niin kovaa kuin pystyi, niin kauan kunnes rastimies pyysi lopettamaan. Viidennellä rastilla haisteltiin erilaisia ruoka-aineita, jotka oli laitettu paperimukeihin. Kaikki saivat vuoronperään haistella mukeja, jonka jälkeen ryhmä päätti yhdessä mitä ruoka-ainetta mukissa oli. Mukeihin oli laitettu ketsuppia, mausteita, Reilu-paahtoleipää, teetä sekä sipulia.

Viidenneltä rastilta kävelimme hieman takaisinpäin kohti kuudetta rastia. Rastilla vartion piti etsiä puita, joihin oli kiinnitetty kuva joistakin karttamerkeistä esim. suosta. Vartion piti kuvan perusteella päätellä, mistä karttamerkistä on kyse ja miltä se näyttää kartassa. Etenimme reippaasti kohti rastia seitsemän, jossa vartion piti keksiä oma maahis-tanssi, joka esitettäisiin maalissa. Vartion maahis-tanssi koostui viidestä eri liikkeestä,jotka kaikki toistettiin viisi kertaa. Kahdeksannen rastin aiheena oli metallit ja kivilajit. Vartion tehtävänä oli tunnistaa mitä metallia tai kivilajia eri esineet sisälsivät. Yhdeksännellä rastilla tehtävänä oli kaataa tölkkejä ampumalla niitä ritsalla. Jokaisesta kaatuneesta tölkistä sai 2 pistettä. Kaikki vartion jäsenet saivat kokeilla ritsalla ampumista ainakin kerran. Vaikka se ei ollutkaan niin helppoa kuin miltä se näytti, kaikilla oli kivaa. Matka jatkui yhdeksänneltä rastilta kohti kilpailun viimeistä rastia. Rastilla kaksi vartion jäsentä sitoi silmänsä ja kokosi palapelin muun vartion opastuksella. Palapelin rakentaminen sokkona oli haastavaa, mutta vartio sai palapelin koottua niin nopeasti, että rastimies jäi ihmettelemään.

Viimeisen rastin jälkeen vartio lähti tallustamaan kohti maalia, jonne ei ollut onneksi pitkä matka. Maalissa vartio esitti maahis-tanssin kilpailunjohtajalle ja palautti lapun, joka oli täynnä rasteilta saatuja leimoja. Lopuksi kaikille kilpailuun osallistuneille jaettiin kisa-merkit. Kilpailun jälkeen vartio oli väsynyt, mutta erittäin tyytyväinen kilpailuun. Kaikilla oli hauskaa. 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s